Özel'den katledilen Erge'nin ailesine taziyeye ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde katledilen taksici Oğuz Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Özel, konuya ilişkin araştırma komisyonu kurulması için TBMM'ye teklif götüreceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Buca ilçesinde kan donduran bir cinayet yaşanmıştı.

Taksici Oğuz Erge, gece soğukta beklememesi için aracına aldığı ve Gaziemir’e gideceğini söyleyen Delil Aysal tarafından sırtından 3 el ateş edilerek katledilmişti.

Yaşanan katliam gibi cinayet kamuoyunda büyük yankı uyandırırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Erge’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Özel, Oğuz Erge’nin kardeşi Mehmet ali erge ile görüştü.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına konuşan Özel, konunu araştırılması ve taksicilerin güvenliğinin sağlanması için konuyu TBMM’ye taşıyacaklarını söyledi.

KALP YERİNE TAŞ OLSA BİLE…

Cinayeti işleyen Delil Aysal’a sert sözlerle yüklenen Özel, “Taksicilerin yaşadıkları sıkıntılar, uğradıkları şiddet, taksici cinayetlerini duyup üzülüyoruz. Yakınlarına taziyeler veriyoruz. Ama Oğuz kardeşimizin yaşadığı bu sefer takside bulunan kamera sayesinde hepimizin gözünün önünde oldu. O yüzden de bir kat daha fazla irkildik. Gözümüzün önünde oldu. İnsan insanlığından utanıyor. Kalp yerinde taş olsa o kişinin, o niyetle arabaya binmiş bile olsa ' seni bu soğukta dışarıda bırakır mıyım kardeşim' diyen birine, o kadar iyi bir insana karşı giriştiği vahşice zalimce cinayet hepimizi kahretti. Onun kalbinin yerinde taş olsa yumuşardı. Ama maalesef bu yaşandı. Ben gördüğüm andan beri etlisinden kurtulmuş değilim. Özellikle gelip aileyi görmek, gelip bıraktıkları için bir şey yapabilir miyiz diye bu ziyareti yapmak istedik” dedi.

ATILACAK ADIM HEPİMİZ İÇİN TESELLİ OLACAKTIR

Taksicilerin yaşadıkları sorunların ve alınabilecek önlemlere ilişkin neler yapılabilir noktasında Meclis’e araştırma komisyonu teklifinde bulunacaklarını belirten Özel, “Biraz önce abisine de söyledim. Bu geri kalanlarla ilgili elimizden ne geliyorsa yaparız. Ama belki oğuz kardeşimizin kaybı ailesi için büyük bir acı ama bundan sonra taksiciler açısından sürekli hayatları tehlike. Sürekli kayıplar veriyorlar. Alınabilecek tedbirler noktasında bu bir başlangıç olursa... Biz bu konuyu bu hafta mecliste gündeme getireceğiz. Arkadaşlarımız meclis araştırma komisyonu kurulmasını arkadaşlarımız teklif edecekler. Üzerinde hem birebir bu mesleği yapanlarla konuşarak, hem de dernekleri ve odalarıyla görüşüp nasıl tedbirler alınabilir ona bakacağız. İlk başta bir güvenlik sorunu var. Nasıl yapışabilir hepsi konuşulacak. Umuyorum ki bu büyük kayıp taksicilerin evlatlarının yetim kalmaması noktasında bir kazanıma dönüşebilir. Bu büyük kayıp bundan sonra meslektaşlarının hayatlarını kaybetmemesi, evlatlarının yetim kalmaması için atılacak adım hepimiz için bir teselli olacaktır” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel Oğuz Erge CHP İzmir